- Nowy












100% bezpieczne płatności
Patelnia z dodatkowym wkładem do smażenia jajek o średnicy 20 cm firmy KINGHOFF wykonana ze stali nierdzewnej pokrytej marmurową powłoką nieprzywieralną. Praktyczne wgłębienia wykończone powłoką nieprzywierającą są łatwe w czyszczeniu i pozwalają w łatwy sposób usmażyć jajka z małą ilością tłuszczu lub ugotować jajka w koszulkach. Po wyjęciu wkładu patelnia spełnia tradycyjna funkcję.
Cechy:
Wymiary:
INSTRUKCJA:
1. Wyjmij tacę-wkładkę z patelni.
2. Opcjonalnie: Posmaruj pojemniki masłem lub oliwą.
3. Dodaj 1,5 cm wody, gotuj na średnim ogniu, unikaj wysychania.
4. Delikatnie umieść tacę z pojemnikami na patelnię, podgrzej. Rozbij jajko do każdego pojemnika. Uważaj, by nie przebić żółtka. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu.
5. Gotuj do pożądanego stopnia. Brak cieknących białek oznacza gotowość. Dla miękkiego żółtka: 5 minut (duże jajka); 4 minuty (średnie). Dłużej dla twardszych żółtek.
6. Wyłącz palnik, ostrożnie zdejmij patelnię.
7. Wyjmij jajka ze szpatułką, dopraw solą i pieprzem, podawaj.
Treść opracowana przez WebMiami80
Treść opracowana przez WebMiami80